Reserveren

Hoe maak je de beste pizza

Pizzadeeg is het belangrijkste en moeilijkste onderdeel van pizza's maken. Veel mensen zien op tegen het zelf maken van pizzadeeg. Dat is jammer want zelf pizzadeeg maken is leuk en hoeft niet veel tijd te kosten. Als je het een paar keer gedaan hebt zul je je afvragen waar je tegenop gezien hebt.

Hoe zie ik of het deeg goed is?

Het pizzadeeg is goed als het niet de droog en niet te nat is. Maar hoe weet je nu dat het perfect is? Goed pizzadeeg voelt plakkerig aan, maar laat geen sporen achter op de wand van de kom of op je handen. Het deeg moet net zo plakken als een geel post-it notitieblaadje. Dat plakt wel, maar laat direct los zonder sporen achter te laten. Als het deeg te plakkerig is kun je wat bloem toevoegen. Is het deeg te droog, voeg dan wat water toe.

Met de hand of met de keukenmachine kneden?

De meningen zijn verdeel over wat de beste methode is om pizza deeg te kneden. Machinaal of met de hand. Officieel Napolitaans pizzadeeg moet met de hand worden gekneed. Bovendien is zelf kneden leuk om te doen. Veel kenners zweren echter bij machinaal kneden, omdat de ingrediënten dan veel beter gemengd worden. Daardoor ontstaat een homogener deeg waarin de gluten zich beter ontwikkelen. Beide methoden kunnen een prima deeg opleveren. Kies zelf voor de methode die je eigen voorkeur heeft.

Bakkersgist of kant-en-klare gist?

In veel recepten voor pizzadeeg wordt verse bakkersgist gebruikt. Bakkersgist is echter niet altijd makkelijk te krijgen en bovendien is het helemaal niet nodig om verse gist te gebruiken. Droge instant gist is in elke supermarkt verkrijgbaar in kleine zakjes bij de bakspullen. Deze gist is uitstekend te gebruiken voor pizzadeeg. Ook hoeft instant gist niet geactiveerd te worden zoals verse gist. De instant gist kan direct door de bloem gemengd worden.

Pizzadeeg zonder gist

Doordat je gist gebruikt voor pizzadeeg, heeft het tijd nodig om te rijzen. Echt pizzadeeg kun je niet zonder gist maken. Maar heb je weinig tijd, of wil je geen gist gebruiken dan kun je ook kant-en-klaar deeg gebruiken. In de supermarkt kan je diepvries deeg voor hartige taart krijgen. Daarmee kun je de ovenplaat bedekken, of je kunt de plakjes ontdooien, opstapelen en uitrollen met een deegroller.

share

volg ons

De missie is simpel: serveer heerlijke gerechten waarvoor de gasten wekelijks willen terugkomen.

Openingstijden

Geopend OP:

Dinsdag t/m vrijdag van 17:00 uur tot 21:30

Zaterdag van 16:30 uur tot 21:30

Zondag van 12:30 TOT 21:30 (LUNCH EN DINER)


GESLOTEN OP:

MAANDAGEN

1E & 2E KERSTDAG ( 25 & 26 DEC )

OUDJAARSDAG EN NIEUWJAARSDAG ( 31 DEC & 1 JAN )


nieuwsbrief

schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen

© 2024 da gabriele restaurant , +31 (0)341 414 400 , Vischmarkt 31 , 3841 BE Harderwijk , site door meriad